Kérdése van?  +36203155922

Kiszállítás 990 Ft-tól!

Blog

ÉKSZER MESÉK - ARANYLÓ SZAMBA

Anna
2020.02.06 09:47
ÉKSZER MESÉK - ARANYLÓ SZAMBA

Valamikor réges-régen valahol Afrikában boldogan élt egy férfi és egy nő a sivatag mélyén. Egy nap messzi útra indult a férfi, hogy elhozza párjának a legszebb dolgot, amit valaha adott férfi a nőnek: a lenyugvó nap sugarát.

Egy tánc születése

Valamikor réges-régen valahol Afrikában boldogan élt egy férfi és egy nő a sivatag mélyén. Egy nap messzi útra indult a férfi, hogy elhozza párjának a legszebb dolgot, amit valaha adott férfi a nőnek: a lenyugvó nap sugarát. Annyira szerette asszonyát, hogy bármilyen nehézséget vállalt volna, hogy a kedves mindenkor az aranyló napsugarakban füröszthesse arcát.

Ment-ment a férfi a sivatagban napokon, heteken át; egyre messzebb és messzebb. Végül sok-sok nap gyaloglás után végre elérkezett a naphoz. Kérte a napot, adja neki a lenyugvó sugarakat, hogy azzal simogathassa kedvese arcát. De a nap nem adta könnyen a sugarakat.

  • Neked adom – mondta – de cserébe vissza kell térned hozzám, hogy minden nap lesöpörd a sivatag homokját arcomról. Különben örökre fény nélkül marad a világ.

A férfi megígérte: visszatér, nem hagyja fény nélkül a világot.

És vitte az aranyló sugarakat asszonyának.

Hazaérve erős két kezével magához szorította kedvesét és egy utolsó, szenvedélyes, vad táncba kezdett vele. A napsugarak beborították testüket és csókot leheltek a bőrükre, ragyogó barnává színezve azt.

Másnap a férfi nehéz szívvel búcsúzott asszonyától hogy visszatérjen a naphoz, de állta a szavát. Szomorú szívvel, de útra kelt.

Nap, mint nap söprögette a homokot a nap arcáról, de egyre szomorúbb, egyre gyengébb, egyre boldogtalanabb lett. Nagyon hiányzott a társa. Ezt látva, a nap így szólt hozzá:

  • Látom, nagyon hiányzik a feleséged. Mégsem engedhetlek hozzá, mert a világnak szüksége van a fényre. Egy dolgot tehetek: minden nap, amikor sugaraim pihenni térnek, meglátogathatod a feleségedet.

Ettől kezdve a férfi minden napnyugtakor a lemenő nap sugarain hazafutott és reggelig, a nap ébredéséig ropták vad, szenvedélyes táncukat az éjszakában.

Így született a szamba.

ARANYLÓ SZAMBA

Ki ne szeretné a lemenő nap aranyló sugaraiban megfüröszteni az arcát?

Érezted már, ahogy a meleg napsugarak utolsó erejükkel lehelnek csókot a bőrödre?

https://anan.hu/shop_search.php?search=aranyl%C3%B3+szamba