Kérdése van?  +36203155922

Kiszállítás 990 Ft-tól!

Blog

Nap és Hold: Misztikus Égitestek, Misztikus Üzenetek

Az ég két fényforrása, a Nap és a Hold, az ősidőktől fogva inspirálták az embereket. Ezek az égitestek nem csak a természet jelenségeit képviselik, hanem mély szimbolikus értékekkel is bírnak. Különböző kultúrákban és vallásokban mind a Nap, mind a Hold különleges helyet foglalnak el. Lássuk, miért őrzik ezek az égitestek az emberi fantáziát és kultúrákat évezredek óta.

Miért Érdemes Az Életfa Ékszert Választani? Megtaláltuk a Választ!

Az ékszerek mindig is többet jelentettek, mint egyszerű kiegészítők. Mély jelentéseik, történeteik és a hozzájuk kapcsolódó érzelmek sokkal többek, mint csak egy szép díszítés a nyakban vagy a kézfejen. Az életfa ékszerek különlegesek ezen a téren: nem csupán gyönyörűek, hanem gazdag jelentéssel is bírnak. Lássuk, miért érdemes viselnünk ezeket a különleges darabokat.

Az Életfa Szimbóluma: A Természet Örök Körének Megtestesítése

Az életfa, vagy más néven világfa, olyan őszi szimbólum, amely különböző kultúrákban és vallásokban mély jelentéssel bír. Ez a gyönyörű, ágakkal szerteágazó fa nemcsak egy egyszerű képzeletbeli fa, hanem egy erőteljes és sokszínű jelkép is. Lássuk, hogyan ölt testet és életet az életfa szimbóluma különböző kultúrákban és hogyan teremt kapcsolatot az emberek élete és a természet között.

A Színek Varázslatos Játéka: Az Örök Boldogság Mandala

Három évszázaddal ezelőtt, egy messzi vidéken, egy kis faluban élt egy kislány akit Amarának hívtak.. Amara egy különleges ajándékot kapott nagyanyjától, egy gyönyörű mandalát, amelyet egy titokzatos öregasszony horgolt neki.

A mandala középső körét sárga fonállal horgolta. Ez a sárga a boldogságot és a napfényt szimbolizálta. Amara mindig jókedvű volt, és nevetése olyan ragyogó volt, mint a nap sugarai.

A következő kör zöld volt. .....

Üdvözöllek a blogunkban, ahol ma olyan fülbevaló trükköket és titkokat osztunk meg veled, amelyek garantáltan segítenek abban, hogy a fülbevalóid még jobban ragyogjanak és kényelmesen viselhesd őket.

Fedezd fel az ékszeres varázslatot!

Régen, egy varázslatos világban élt egy fiatal lány, Meera. A lány szeretettel viselte mandala fülbevalóját, amely tele volt gyönyörű mintákkal és apró részletekkel. Egy nap, amikor Meera egy csodálatos erdőn sétált keresztül, egy ragyogóan színes szivárvány mellett járt el. A szivárvány fénye rávetült a fülbevalóra, és hirtelen Meera egészen más világba csöppent.

A kiegészítők az emberi történelem során mindig is fontos szerepet játszottak. Egyedi stílust adnak, kifejezik személyiségünket és lehetővé teszik számunkra, hogy kreativitásunkat és egyediségünket kifejezzük. Az egyik olyan kiegészítő, ami egyre népszerűbbé válik, a mandala fülbevaló. A mandala minta gyönyörű, szimbolikus és spirituális jelentéssel rendelkezik, és a fülbevalók formájában még inkább kiemeli azokat. Ebben a cikkben felfedezzük a mandala fülbevalók világát, és megvizsgáljuk, mi teszi őket ilyen vonzóvá a divat és az önkifejezés terén.

A művészet évszázadok óta fontos része az emberi kultúrának. Különböző formái segítenek kifejezni érzéseinket, gondolatainkat és átadni az üzeneteket. A mandala egy olyan művészeti forma, amely a spirituális és szimbolikus jelentéssel rendelkezik. Az utóbbi időben a mandala fülbevalók népszerűvé váltak, mint divatos kiegészítők, amelyek nemcsak díszítenek, de hordoznak egy mélyebb jelentést is. Ebben a blogcikkben felfedezzük a mandala fülbevalók világát, és megnézzük, miért vonzóak ennyi ember számára.

Nézd ezt a darabka fát, ezt az apró, ékszerré változott valaha volt hatalmas fát! Nézd és hallgasd csöndesen történetét.

Mert mesél nekem a fa… régen volt igaz meséket…

Hallgasd hát egy réges-régi délután történetét!

A csúcson vagy? Még vágysz az elismerésre? Fontos számodra, hogy értékeljenek a körülötted élők, a kollégák, a barátok, a családtagok?
Helyes! Megérdemled, mert tettél érte.

Tudnod kell rólam, sose szerettem beállni a sorba, nem szerettem az egyen dolgokat, nem szerettem belesimulni az átlagba. Azt hiszem mindig kicsit lázadó voltam.

Éppen ezért, amikor elkezdtem ásvány ékszereket készíteni, szerettem volna valami olyat alkotni, ami különbözik, ami más a többi kézműves munkájánál.

Miért?

Kivörösödött, begyulladt fülcimpa, ami duplájára dagad, éget és szúr?

A gyűrű, karkötő vagy nyaklánc piros csíkja a bőrödön? Allergiás reakciók?

Hogyan válassz hozzád illő ékszert?

Szeretnél egy egyszerű útmutatást hozzá?
Mindenki szívesen venné, ha tálcán nyújtanák neki a megoldást.

Hogyan kezdődött?

Sokan kérdezték már tőlünk, ki fejében született meg, honnan jött az ötlet, hogy létrehozzuk az ANAN Festmény és Ékszert?

Egyáltalán mi az az ANAN?

Bemutatjuk az új ünnepi kollekciónkat

Ezeknek az izgalmas információknak a tudatában, úgy érzem még nagyobb csodálattal és tisztelettel kell tekintenünk a gyöngy ékszerekre. Ezek a gyöngyszemek a történelmet és a gazdaságot is szimbolizáljak. Ezek a kis csodák formájukat tekintve félgömb, csepp, esetleg hordó alakúak, és a teljesen formátlanok pedig barokk gyöngyszemek.

A divatiparnak még mindig van hova fejlődni, ha a környezettudatosság és a fenntarthatóság kerül szóba. De mi a helyzet az ékszereinkkel? Tudunk róluk bármit is: honnan jöttek, hogyan készültek? Létezik környezetbarát ékszer?

Láttad már Amerika csodálatos nemzeti parkját?

Ha jártál ott valaha, a szíved mindig visszavágyik.

A nyaklánc az egyik legalapabb női kiegészítő, rengeteg formája és hossza létezik, lehetetlen nem találni kedvünkre valót belőle. S a trendek szerint nem is kell egyet hordanunk, nyugodtan kombinálhatunk. 

Lehetne azon vitatkozni, hogy vajon a ruhákat vagy a kiegészítőket érintő trendek változnak gyorsabban. De egyiket sem kell félteni az újításoktól, most az ékszerekre koncentráltunk, azokra a kulcsdarabokra, amik az egész szettedet átváltoztathatják!

Milyen ékszer illik Hozzád a színtípusod szerint? 

Miért van az, hogy míg az egyik szín csodálatosan kiemeli az arcunkat, és szinte ragyog tőle a bőrünk, a másiktól sápadttá válunk? Azt, hogy melyik szín és annak melyik tónusa áll jól nekünk, meghatározza, hogy milyen típusúak vagyunk. A színtípuselemzés lényege, hogy megismerd a természetes színeidhez leginkább illeszkedő árnyalatokat, amelyekben minden esetben üdének és frissnek látod magad. A színszakértők négy alapcsoportba sorolják az embereket a szem- haj- és bőrszín alapján. Van a tél, a tavasz, a nyár és az ősz típus – de tegyük is hozzá gyorsan, hogy az esetek többségében ezek keverednek egymással.

 „A stílus abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt három tényező közt: kik vagyunk, mi áll jól nekünk, és hová tartunk.”  /Giorgio Armani/

 

A kiegészítők többet elárulnak egy nő stílusáról, mint maguk a ruhák. Nem túl nehéz összeállítani egy használható ruhatárat, már amennyiben az ember tudja, milyen alapdarabok állnak jól neki, mégis a kiegészítők adják meg azt a pluszt, amely kiemeli egy nő személyes varázsát és egyéniségét. (Tish Jett)

Mit szólnál egy kis karamellához vagy csokoládéhoz? Esetleg együtt a kettőhöz?

Szeretsz vízparton sétálni?

Ismered az uszadékfát?

Ha szeretsz folyóparton, vagy tengerparton sétálni, akkor valószínű, hogy találkoztál már vele. Persze könnyen átlépi az ember, vagy elmegy mellette. Hiszen annyi érdekes dolog van még a vízparton! Ott vannak a halacskák, kagylók, rákok és mindenfajta csodabogár; a kavicsok, amivel teletömjük a zsebünket és így egy kisebbfajta viharban is stabilan tudunk állni. Szerencsére ritkán kerülünk ilyen helyzetbe, így bizonyos távonként egyet-egyet elejtve visszatalálnánk az eredeti helyünkre.

Próbálta már valaki így visszakövetni a nyomát?  Sikerült megkülönböztetni tieidet mások kavicsaitól? Ha még most is bolyongsz,akkor  jelezz! Segítünk!

Mai Ékszer

Tudom, tudom….. messze még a báli szezon és messze a csillogó rendezvények ideje, és a karácsony, szilveszter is elérhetetlenül messzinek tűnik, mégsem tudtam ellenállni a kísértésnek és elkészítettem arany változatban is a „Hamupipőke Tánca” kollekció darabját.

Mai Ékszer

Előfordult már veled, hogy nagyon-nagyon sokat dolgoztál valamiért, aztán mégsem jöttek az eredmények, amit vártál?

Városi labirintus

Mindig a természet közelében szerettem élni. Talán ezért is fogott meg az Őrség szeres településszerkezete, a házhoz tartozó nagy telek, fáival, erdőivel, legelőivel.

Persze szívesen járkáltam a városokban, metropoliszokban, melyeknek a labirintus szerkezete, építészete, ad-hoc épületelrendezései sokszor megfogtak, hiszen millió felfedezési lehetőséget tartogattak számomra.

Szereted a türkiz színt? Megmondom, ki vagy!

Minden árnyalatában harmonikus. Gazdag, mély és izgalmas szín. Kicsit titokzatos, kicsit megfoghatatlan, se nem kék, se nem zöld; ki milyennek látja. Ő a türkiz.

Titeket mi dob fel mostanában?

Annyira sokan válaszoltatok a legutóbbi „Üde Zumba vagy Hajnali Valcer?” kérdésemre a legutóbbi posztom alatt, hogy teljesen feldobtátok az utóbbi napjaimat. Annyira, hogy beindult megint az agyam, és készül egy újabb kollekció a „TÜRKIZ HIP-HOP”.

Nyugalom

Az iskolai rajzórákról bennetek mely pillanatok villannak fel ? Almák festésére emlékeztek?

Valamiért bennem a suliban festés egyet jelentett az almákkal. Így úgy gondoltam a rám kiszabott gyümölcsmennyiség megörökítésre került,s nem igazán kell az egyetemes képzőművészetet csendéleteimmel terhelni.

Melyik ékszert viselnéd szívesebben?

A képen két ékszert látsz, amelyek nagyon hasonlóak, mégis nagyon különbözőek. A felső egy „Hajnali Valcer” ékszer szett, az alsó pedig egy „Üde Zumba”.

Horgászok

Jómagam is a horgászok népes táborában vagyok. Sokan sportnak nevezik, nekem inkább a természet szeretetét jelenti. Egyszerre van jelen a nyugalom, a madarak vidám trillázása, a virágok, a víz, a fák illata, megannyi megfestésre váró szín és egy pici izgalom a fogást illetően, hiszen az apropót mégis a hal adja.

Mai Ékszer

Helló lányok! Történt veletek már olyan, hogy kaptatok egy valami miatt roppant furcsa, teljesen szokatlan üzenetet vagy levelet valahonnan?

A napokban gyakran kerültem érzelmes hangulatba, elmélázva a régi karácsonyok szépségén. Visszaidézve gondolatban a régi karácsonyok, hangulatát, színeit, ízeit.

És képzeljétek el, pár napja üzent nekem a karácsony!

Nem tudom, mindez a digitális világ ördögének tréfája-e, én minden esetre jelnek tekintem. Jelnek, ha nem is égi jelnek, de biztató kezdetnek.

Az Őrség.

Vannak olyan helyek, amiket az ember a szívébe zár. Ahova rendszeresen visszajár, ahol nem csak kirándulni szeretne, hanem minden nap ott ébredni, együtt élni minden réttel, fával, erdővel, dombbal, a párás reggel a fák közül kileső őzekkel, mindennel, ami oly csodálatossá teszi a vidéket és nem csak látni szeretnénk, hanem érezni.

Mai Ékszer

Mondd, milyen színű a boldogság?

Számomra olyan, mint ez az ékszer. A citrin mézsárgája, a karneol gyönyörű vörösbarnája, az achátok melegsége, a malachit üde mély zöldje; a színek harmóniája.

És mondd, vajon milyen íze van a boldogságnak?

A nyarat jelenti nekem ez a nyaklánc a képen. A nyarat, a napsütést, a fürdést, a vidámságot….

Kérdezem most – utalva a régi slágerre – „Hol van az a nyár?”

„Jaj, de messze már, bánat ül a szívemen.”

Olyan nagyon édes-búsan gyönyörű ez a dal! Szinte hallom Latinovits Zoltán hangját. Mi lenne, ha meghallgatnánk?

Napozó fa.

A fa amely ma is az örömteli nyarat, vidámságot, barátokat jelent számomra.

Ahogy ígértem, folytatom ékszereim bemutatását. Mai választottam a „Hamupipőke Tánca” ékszer szettek közül az egyik kedvenc darabom. Hogy miért rá esett a választásom, azt is elárulom.

Megtanított valamire engem ez különlegesen csillogó nyaklánc.

Hogy mire tanított, elmesélem.

Visszatekintő.Ez a címe a 2013-ban készült szénrajzomnak. A kép egy idős férfit ábrázol, aki mintha emlékeibe révedne. Azért választottam ezt a képet, mert most a COVID-19 koronavírus járvány idején ők az egyik legveszélyeztetettebb korosztály. A velük való törődés állít ki bizonyítványt az emberekről, az egyénekről, a kisebb s nagyobb közösségekről, társadalmi formációkról.

Néhány napja ígértem, hogy minden nap feltöltök, megmutatok egy ékszert, illetve bemutatunk egy festményt a készletünkből.

Ma ezt választottam.

Sokan kérdeztétek már tőlem, ki az a gyönyörű lány, aki az ékszereimet viseli a fotókon?

Vajon ki a „nyakmodell”?

Eleged van a koronavírus okozta pánikból? Úgy érzed, nem lehetsz vidám és kiegyensúlyozott ebben a helyzetben? TÉVEDSZ!

10 dolog, amit megtehetsz a jó közérzetedért:

Valahol az ősi hegyek között élt egy törzs. Férfiak, nők, gyerekek. Jórészt fiatalok voltak a törzs tagjai, mert az öregek nem bírták a nehézségeket, amivel a vándorlás, az élelemszerzés, az évszakokhoz való alkalmazkodás járt. Ebben a csoportban egyetlen idős bölcs vándorolt a többiekkel. Ez a vén apó esténként meséivel szórakoztatta a gyermekeket a melengető tűz fénye mellett. Sok mesét tudott. Sötétedés után köré gyűltek nem csak a gyerekek, de a törzs felnőtt tagjai is, hogy hallják történeteit. Leggyakrabban a most következő mesét kérték tőle.

FÉLRE PÁNIK! CSAK POZITÍVAN! 

A világ lelassult. Olyan érzésem van, mintha vonaton ülnék és az állomás felé közeledne a szerelvény. Egyre pontosabbak, egyre élesebbek a körvonalak. Már nem suhannak mellettem a fák, az épületek, a városok, a falvak, a körülöttem lévő világ. A vonat megáll és engem körülvesz, velem és mellettem van a szeretett város, az állomás épülete, az emberek, a rám váró integető kedves barát.

PIHENJ CSAK NAGYI, ÉN VIGYÁZOK AZ ÁLMODRA!

A STÍLUSOS NŐ 5 ISMERTETŐJEGYE

A stílus nem korfüggő. A stílust nem befolyásolják nagymértékben az anyagiak. Ami kell hozzá: stílusérzék és önismeret.

TE MIT VISELSZ? AMI TRENDI, VAGY AMI JÓL ÁLL?

 

STÍLUSOSNAK, TRENDINEK VAGY ELEGÁNSNAK TARTOD MAGAD?

A szépség belülről fakad – tartja a mondás, de ezzel együtt érthető az is, ha teszünk lépéseket a külsőnk szépségéért... De nem biztos, hogy a legtrendibb öltözékben kell kitűnni a tömegből.

 

VIZET ÉS SZAPPANT! ÉKSZERMOSDATÁS KÖVETKEZIK.

A Karibi szigetvilág mindig rejtett veszedelmet az ott élők számára.

Nem a tenger, nem a szelek, nem az állatok jelentettek veszélyt az emberekre, de nem ám!

Hát akkor ki vagy mi keserítette a kis sziget lakóinak életét?

A műhelyem polcain lévő ékszerdobozok teteje felpattant és a díszes dobozokból sorban kimasíroztak az ékszerek. Először csak megmozdultak, majd kinyújtózkodtak és aztán felemelkedtek. Olyanok lettek, mint a kényes kisasszonyok. Úgy ám! Egyik hercegkisasszony, másik udvarhölgy, a harmadik tündérleány.

Elgondolkozott már valaki azon, mi lett volna, ha Hamupipőke nem tud táncolni? Hogyan találkozhatott volna akkor az ő királyfijával? Egyáltalán ki tanította Hamupipőkét táncolni?

Tudtad, hogy a tenger mélyén, a legmélyebb tenger fenekén, valahol a Seholsincs és a Valahol Messze óceánok találkozásánál, van egy vízi ország?

Szomorú kislány fekszik a gyerekszobában. Körülötte sok-sok játék, de ő egyikre sem kíváncsi, egyikkel sem játszik, csak bámul ki az ablakon a kertbe. Magányos, kedvetlen, bánatos.  Ágya mellett két mankó árválkodik, de a lányka nem hajlandó kézbe venni őket, csak hever az ágyon búskomor tekintettel. Így múlik napra nap, éjre éj; telik egyik nap a másik után.

Aztán az egyik éjszaka történik valami!

Valahol a kamra mélyén árválkodott egy csúf, fekete gumicsizma. Ki űzhette a kamra mélyére és vajon mikor? Egy éve, tíz éve, vagy talán száz? Senki sem tudta.

Lenge tündérlányok suhannak selymes, aranyló szárnyakon. ... Csilingelő kacagás, csengő énekhangok, boldog kiáltások hallatszanak innen is, onnan is.

De nicsak, valami furcsa hang zavarja meg ezt az idilli állapotot. Mintha valaki sírna! Sírás itt, ahol minden a szépségről, minden a boldogságról szól? 

Mi lenne a legszebb dolog, amivel megajándékoznátok az embereket? – kérdezte az Isten az angyalaitól réges - régen az idők kezdetén.

Valamikor réges-régen valahol Afrikában boldogan élt egy férfi és egy nő a sivatag mélyén. Egy nap messzi útra indult a férfi, hogy elhozza párjának a legszebb dolgot, amit valaha adott férfi a nőnek: a lenyugvó nap sugarát.

Hogyan születtek a "Sellő Balett" ékszerek?