Blog

Kíváncsi vagy rá, mitől különlegesek az ANAN ékszerek?

Tudnod kell rólam, sose szerettem beállni a sorba, nem szerettem az egyen dolgokat, nem szerettem belesimulni az átlagba. Azt hiszem mindig kicsit lázadó voltam.

Éppen ezért, amikor elkezdtem ásvány ékszereket készíteni, szerettem volna valami olyat alkotni, ami különbözik, ami más a többi kézműves munkájánál.

Miért?

2021.02.02 13:26
Anna
Filléres ékszerek?

Kivörösödött, begyulladt fülcimpa, ami duplájára dagad, éget és szúr?

A gyűrű, karkötő vagy nyaklánc piros csíkja a bőrödön? Allergiás reakciók?

2021.01.19 17:19
Anna
Hogyan válassz ékszert?

Hogyan válassz hozzád illő ékszert?

Szeretnél egy egyszerű útmutatást hozzá?
Mindenki szívesen venné, ha tálcán nyújtanák neki a megoldást.

2020.12.29 13:54
Anna
A kezdetek...

Hogyan kezdődött?

Sokan kérdezték már tőlünk, ki fejében született meg, honnan jött az ötlet, hogy létrehozzuk az ANAN Festmény és Ékszert?

Egyáltalán mi az az ANAN?

2020.12.28 15:51
Las Vegas Kollekció

Bemutatjuk az új ünnepi kollekciónkat

5 + 1 érdekes tény, amit érdemes tudni az igazgyöngyökről

Ezeknek az izgalmas információknak a tudatában, úgy érzem még nagyobb csodálattal és tisztelettel kell tekintenünk a gyöngy ékszerekre. Ezek a gyöngyszemek a történelmet és a gazdaságot is szimbolizáljak. Ezek a kis csodák formájukat tekintve félgömb, csepp, esetleg hordó alakúak, és a teljesen formátlanok pedig barokk gyöngyszemek.

Környezetbarát, újrahasznosított ékszerek

A divatiparnak még mindig van hova fejlődni, ha a környezettudatosság és a fenntarthatóság kerül szóba. De mi a helyzet az ékszereinkkel? Tudunk róluk bármit is: honnan jöttek, hogyan készültek? Létezik környezetbarát ékszer?

2020.08.27 17:49
Anna
Yosemite 1

Láttad már Amerika csodálatos nemzeti parkját?

Ha jártál ott valaha, a szíved mindig visszavágyik.

Ne mondj le kedvenc nyakláncaidról: Így hordd őket egyszerre, divatosan

A nyaklánc az egyik legalapabb női kiegészítő, rengeteg formája és hossza létezik, lehetetlen nem találni kedvünkre valót belőle. S a trendek szerint nem is kell egyet hordanunk, nyugodtan kombinálhatunk. 

7 kiegészítő, ami teljesen megváltoztatja a kedvenc farmer-póló kombód

Lehetne azon vitatkozni, hogy vajon a ruhákat vagy a kiegészítőket érintő trendek változnak gyorsabban. De egyiket sem kell félteni az újításoktól, most az ékszerekre koncentráltunk, azokra a kulcsdarabokra, amik az egész szettedet átváltoztathatják!

2020.07.03 15:19
Anna
Ékszertippek 3. rész

Milyen ékszer illik Hozzád a színtípusod szerint? 

Miért van az, hogy míg az egyik szín csodálatosan kiemeli az arcunkat, és szinte ragyog tőle a bőrünk, a másiktól sápadttá válunk? Azt, hogy melyik szín és annak melyik tónusa áll jól nekünk, meghatározza, hogy milyen típusúak vagyunk. A színtípuselemzés lényege, hogy megismerd a természetes színeidhez leginkább illeszkedő árnyalatokat, amelyekben minden esetben üdének és frissnek látod magad. A színszakértők négy alapcsoportba sorolják az embereket a szem- haj- és bőrszín alapján. Van a tél, a tavasz, a nyár és az ősz típus – de tegyük is hozzá gyorsan, hogy az esetek többségében ezek keverednek egymással.

2020.06.17 15:02
Anna
Ékszertippek 2. rész

 „A stílus abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt három tényező közt: kik vagyunk, mi áll jól nekünk, és hová tartunk.”  /Giorgio Armani/

 

2020.06.05 05:51
Anna
Ékszertippek 1. rész

A kiegészítők többet elárulnak egy nő stílusáról, mint maguk a ruhák. Nem túl nehéz összeállítani egy használható ruhatárat, már amennyiben az ember tudja, milyen alapdarabok állnak jól neki, mégis a kiegészítők adják meg azt a pluszt, amely kiemeli egy nő személyes varázsát és egyéniségét. (Tish Jett)

2020.05.13 11:09
Anna
Mai ékszer

Mit szólnál egy kis karamellához vagy csokoládéhoz? Esetleg együtt a kettőhöz?

2020.05.07 10:54
Antal
A természet érintése

Szeretsz vízparton sétálni?

Ismered az uszadékfát?

Ha szeretsz folyóparton, vagy tengerparton sétálni, akkor valószínű, hogy találkoztál már vele. Persze könnyen átlépi az ember, vagy elmegy mellette. Hiszen annyi érdekes dolog van még a vízparton! Ott vannak a halacskák, kagylók, rákok és mindenfajta csodabogár; a kavicsok, amivel teletömjük a zsebünket és így egy kisebbfajta viharban is stabilan tudunk állni. Szerencsére ritkán kerülünk ilyen helyzetbe, így bizonyos távonként egyet-egyet elejtve visszatalálnánk az eredeti helyünkre.

Próbálta már valaki így visszakövetni a nyomát?  Sikerült megkülönböztetni tieidet mások kavicsaitól? Ha még most is bolyongsz,akkor  jelezz! Segítünk!

2020.05.04 11:56
Anna
Mai ékszer

Mai Ékszer

Tudom, tudom….. messze még a báli szezon és messze a csillogó rendezvények ideje, és a karácsony, szilveszter is elérhetetlenül messzinek tűnik, mégsem tudtam ellenállni a kísértésnek és elkészítettem arany változatban is a „Hamupipőke Tánca” kollekció darabját.

2020.04.24 10:57
Anna
Mai ékszer

Mai Ékszer

Előfordult már veled, hogy nagyon-nagyon sokat dolgoztál valamiért, aztán mégsem jöttek az eredmények, amit vártál?

2020.04.21 20:15
Városi labirintus

Városi labirintus

Mindig a természet közelében szerettem élni. Talán ezért is fogott meg az Őrség szeres településszerkezete, a házhoz tartozó nagy telek, fáival, erdőivel, legelőivel.

Persze szívesen járkáltam a városokban, metropoliszokban, melyeknek a labirintus szerkezete, építészete, ad-hoc épületelrendezései sokszor megfogtak, hiszen millió felfedezési lehetőséget tartogattak számomra.

2020.04.20 17:56
Anna
Mai ékszer

Szereted a türkiz színt? Megmondom, ki vagy!

Minden árnyalatában harmonikus. Gazdag, mély és izgalmas szín. Kicsit titokzatos, kicsit megfoghatatlan, se nem kék, se nem zöld; ki milyennek látja. Ő a türkiz.

2020.04.17 14:37
Anna
Mai ékszer

Titeket mi dob fel mostanában?

Annyira sokan válaszoltatok a legutóbbi „Üde Zumba vagy Hajnali Valcer?” kérdésemre a legutóbbi posztom alatt, hogy teljesen feldobtátok az utóbbi napjaimat. Annyira, hogy beindult megint az agyam, és készül egy újabb kollekció a „TÜRKIZ HIP-HOP”.

2020.04.15 13:36
Antal
Nyugalom

Nyugalom

Az iskolai rajzórákról bennetek mely pillanatok villannak fel ? Almák festésére emlékeztek?

Valamiért bennem a suliban festés egyet jelentett az almákkal. Így úgy gondoltam a rám kiszabott gyümölcsmennyiség megörökítésre került,s nem igazán kell az egyetemes képzőművészetet csendéleteimmel terhelni.

2020.04.13 18:40
Anna
Mai ékszer

Melyik ékszert viselnéd szívesebben?

A képen két ékszert látsz, amelyek nagyon hasonlóak, mégis nagyon különbözőek. A felső egy „Hajnali Valcer” ékszer szett, az alsó pedig egy „Üde Zumba”.

2020.04.12 18:14
Antal
Horgászok

Horgászok

Jómagam is a horgászok népes táborában vagyok. Sokan sportnak nevezik, nekem inkább a természet szeretetét jelenti. Egyszerre van jelen a nyugalom, a madarak vidám trillázása, a virágok, a víz, a fák illata, megannyi megfestésre váró szín és egy pici izgalom a fogást illetően, hiszen az apropót mégis a hal adja.

2020.04.11 19:28
Anna
Mai ékszer

Mai Ékszer

Helló lányok! Történt veletek már olyan, hogy kaptatok egy valami miatt roppant furcsa, teljesen szokatlan üzenetet vagy levelet valahonnan?

A napokban gyakran kerültem érzelmes hangulatba, elmélázva a régi karácsonyok szépségén. Visszaidézve gondolatban a régi karácsonyok, hangulatát, színeit, ízeit.

És képzeljétek el, pár napja üzent nekem a karácsony!

Nem tudom, mindez a digitális világ ördögének tréfája-e, én minden esetre jelnek tekintem. Jelnek, ha nem is égi jelnek, de biztató kezdetnek.

2020.04.10 15:16
Antal
Őrség - bűvölet

Az Őrség.

Vannak olyan helyek, amiket az ember a szívébe zár. Ahova rendszeresen visszajár, ahol nem csak kirándulni szeretne, hanem minden nap ott ébredni, együtt élni minden réttel, fával, erdővel, dombbal, a párás reggel a fák közül kileső őzekkel, mindennel, ami oly csodálatossá teszi a vidéket és nem csak látni szeretnénk, hanem érezni.

2020.04.08 18:59
Anna
Mai ékszer

Mai Ékszer

Mondd, milyen színű a boldogság?

Számomra olyan, mint ez az ékszer. A citrin mézsárgája, a karneol gyönyörű vörösbarnája, az achátok melegsége, a malachit üde mély zöldje; a színek harmóniája.

És mondd, vajon milyen íze van a boldogságnak?

2020.04.07 19:53
Antal
Felszabadultan
Egy kb. 35 évvel ezelőtt festett képem. Emlékszem Csehszlovákiában vettünk hozzá orosz olajfestéket és fatáblára festettünk.
2020.04.06 17:18
Anna
Mai Ékszer

A nyarat jelenti nekem ez a nyaklánc a képen. A nyarat, a napsütést, a fürdést, a vidámságot….

Kérdezem most – utalva a régi slágerre – „Hol van az a nyár?”

„Jaj, de messze már, bánat ül a szívemen.”

Olyan nagyon édes-búsan gyönyörű ez a dal! Szinte hallom Latinovits Zoltán hangját. Mi lenne, ha meghallgatnánk?

2020.04.05 17:25
Antal
Napozó fa

Napozó fa.

A fa amely ma is az örömteli nyarat, vidámságot, barátokat jelent számomra.

2020.04.04 14:04
Anna
Mai ékszer

Ahogy ígértem, folytatom ékszereim bemutatását. Mai választottam a „Hamupipőke Tánca” ékszer szettek közül az egyik kedvenc darabom. Hogy miért rá esett a választásom, azt is elárulom.

Megtanított valamire engem ez különlegesen csillogó nyaklánc.

Hogy mire tanított, elmesélem.

2020.04.03 17:03
Antal
Visszatekintő

Visszatekintő.Ez a címe a 2013-ban készült szénrajzomnak. A kép egy idős férfit ábrázol, aki mintha emlékeibe révedne. Azért választottam ezt a képet, mert most a COVID-19 koronavírus járvány idején ők az egyik legveszélyeztetettebb korosztály. A velük való törődés állít ki bizonyítványt az emberekről, az egyénekről, a kisebb s nagyobb közösségekről, társadalmi formációkról.

2020.04.02 16:27
Anna
Mai ékszer

Néhány napja ígértem, hogy minden nap feltöltök, megmutatok egy ékszert, illetve bemutatunk egy festményt a készletünkből.

Ma ezt választottam.

2020.04.01 16:41
Anna
Tudod ki a "nyakmodell"?

Sokan kérdeztétek már tőlem, ki az a gyönyörű lány, aki az ékszereimet viseli a fotókon?

Vajon ki a „nyakmodell”?

10 dolog, amit megtehetsz a jó közérzetedért

Eleged van a koronavírus okozta pánikból? Úgy érzed, nem lehetsz vidám és kiegyensúlyozott ebben a helyzetben? TÉVEDSZ!

10 dolog, amit megtehetsz a jó közérzetedért:

ÉKSZERMESÉK - ÉKSZERNAGYI MÁSODIK MESÉJE

Valahol az ősi hegyek között élt egy törzs. Férfiak, nők, gyerekek. Jórészt fiatalok voltak a törzs tagjai, mert az öregek nem bírták a nehézségeket, amivel a vándorlás, az élelemszerzés, az évszakokhoz való alkalmazkodás járt. Ebben a csoportban egyetlen idős bölcs vándorolt a többiekkel. Ez a vén apó esténként meséivel szórakoztatta a gyermekeket a melengető tűz fénye mellett. Sok mesét tudott. Sötétedés után köré gyűltek nem csak a gyerekek, de a törzs felnőtt tagjai is, hogy hallják történeteit. Leggyakrabban a most következő mesét kérték tőle.

2020.03.18 17:14
Anna
FÉLRE PÁNIK! CSAK POZITÍVAN!

FÉLRE PÁNIK! CSAK POZITÍVAN! 

A világ lelassult. Olyan érzésem van, mintha vonaton ülnék és az állomás felé közeledne a szerelvény. Egyre pontosabbak, egyre élesebbek a körvonalak. Már nem suhannak mellettem a fák, az épületek, a városok, a falvak, a körülöttem lévő világ. A vonat megáll és engem körülvesz, velem és mellettem van a szeretett város, az állomás épülete, az emberek, a rám váró integető kedves barát.

ÉKSZERMESÉK - ÉKSZERNAGYI ELSŐ MESÉJE

PIHENJ CSAK NAGYI, ÉN VIGYÁZOK AZ ÁLMODRA!

2020.03.13 11:06
Anna
A STÍLUSOS NŐ 2

A STÍLUSOS NŐ 5 ISMERTETŐJEGYE

A stílus nem korfüggő. A stílust nem befolyásolják nagymértékben az anyagiak. Ami kell hozzá: stílusérzék és önismeret.

TE MIT VISELSZ? AMI TRENDI, VAGY AMI JÓL ÁLL?

 

2020.03.09 12:51
Anna
A STÍLUSOS NŐ 1

STÍLUSOSNAK, TRENDINEK VAGY ELEGÁNSNAK TARTOD MAGAD?

A szépség belülről fakad – tartja a mondás, de ezzel együtt érthető az is, ha teszünk lépéseket a külsőnk szépségéért... De nem biztos, hogy a legtrendibb öltözékben kell kitűnni a tömegből.

 

ÉKSZERMESÉK – PANCSOLÓ ÉKSZEREK

VIZET ÉS SZAPPANT! ÉKSZERMOSDATÁS KÖVETKEZIK.

2020.03.01 18:20
Anna
ÉKSZERMESÉK - KARIBI RUMBA

A Karibi szigetvilág mindig rejtett veszedelmet az ott élők számára.

Nem a tenger, nem a szelek, nem az állatok jelentettek veszélyt az emberekre, de nem ám!

Hát akkor ki vagy mi keserítette a kis sziget lakóinak életét?

2020.02.29 15:10
Anna
ÉKSZERMESÉK - TÁNCOLÓ ÉKSZEREK

A műhelyem polcain lévő ékszerdobozok teteje felpattant és a díszes dobozokból sorban kimasíroztak az ékszerek. Először csak megmozdultak, majd kinyújtózkodtak és aztán felemelkedtek. Olyanok lettek, mint a kényes kisasszonyok. Úgy ám! Egyik hercegkisasszony, másik udvarhölgy, a harmadik tündérleány.

2020.02.28 13:07
Anna
ÉKSZERMESÉK – HAMUPIPŐKE TÁNCA

Elgondolkozott már valaki azon, mi lett volna, ha Hamupipőke nem tud táncolni? Hogyan találkozhatott volna akkor az ő királyfijával? Egyáltalán ki tanította Hamupipőkét táncolni?

2020.02.27 16:20
Anna
ÉKSZERMESÉK  - KORALL KERINGŐ

Tudtad, hogy a tenger mélyén, a legmélyebb tenger fenekén, valahol a Seholsincs és a Valahol Messze óceánok találkozásánál, van egy vízi ország?

2020.02.11 09:47
Anna
ÉKSZERMESÉK - RÓZSASZÍN SZTEPP

Szomorú kislány fekszik a gyerekszobában. Körülötte sok-sok játék, de ő egyikre sem kíváncsi, egyikkel sem játszik, csak bámul ki az ablakon a kertbe. Magányos, kedvetlen, bánatos.  Ágya mellett két mankó árválkodik, de a lányka nem hajlandó kézbe venni őket, csak hever az ágyon búskomor tekintettel. Így múlik napra nap, éjre éj; telik egyik nap a másik után.

Aztán az egyik éjszaka történik valami!

2020.02.10 17:01
Anna
ÉKSZERMESÉK - GYÖNGYÖS KOPOGÓS

Valahol a kamra mélyén árválkodott egy csúf, fekete gumicsizma. Ki űzhette a kamra mélyére és vajon mikor? Egy éve, tíz éve, vagy talán száz? Senki sem tudta.

ÉKSZERMESÉK - GYÖNGYÖS KARIKÁZÓ

Lenge tündérlányok suhannak selymes, aranyló szárnyakon. ... Csilingelő kacagás, csengő énekhangok, boldog kiáltások hallatszanak innen is, onnan is.

De nicsak, valami furcsa hang zavarja meg ezt az idilli állapotot. Mintha valaki sírna! Sírás itt, ahol minden a szépségről, minden a boldogságról szól? 

2020.02.08 11:51
Anna
ÉKSZERMESÉK - ÉDES CHA-CHA-CHA

Mi lenne a legszebb dolog, amivel megajándékoznátok az embereket? – kérdezte az Isten az angyalaitól réges - régen az idők kezdetén.

2020.02.06 09:47
Anna
ÉKSZER MESÉK - ARANYLÓ SZAMBA

Valamikor réges-régen valahol Afrikában boldogan élt egy férfi és egy nő a sivatag mélyén. Egy nap messzi útra indult a férfi, hogy elhozza párjának a legszebb dolgot, amit valaha adott férfi a nőnek: a lenyugvó nap sugarát.

2020.02.03 14:19
Anna

Hogyan születtek a "Sellő Balett" ékszerek?

2020.02.01 06:59
Anna

Mi közük az ékszereknek a tánchoz?

2019.12.10 14:09
Anna

Merültél már legalább 24-szer búvárként? Akkor vedd fel a bakancslistádra!

AYDIN BÜYÜKTAŞ KÜLÖNLEGES, EGYEDI VILÁGA

2019.11.26 19:06
Anna

Éld túl a nehézségeket! Légy te is velvícsina, ha bánat ér, ha gondod van, ha elhagytak, ha elfáradtál!

2019.11.20 11:41
Anna

Tudsz kanalat hajlítani, vagy tüzet gyújtani a gondolataid erejével? Képes vagy természetfeletti erővel tárgyakat mozgatni, villámot idézni? Esetleg látó vagy, aki ismeretlenül képes segítséget nyújtani elveszett tárgyak megtalálásában, vagy elhunyt szeretteink üzeneteit tudja közvetíteni? Esetleg szellemidéző, szelleműző, netán boszorkány vagy?

Neeem?

Beolvadnál a tömegbe, vagy inkább kitűnnél közülük?

 

2019.11.15 08:37
Anna

Milyenek vagyunk?

Másképpen gondolkodunk; mást és másképpen szeretünk; ducik vagyunk, soványak, csinosak, szögletesek, magasak, aprócskák…

2019.11.14 18:42
Anna és Antal
NYITÁS

NAGY MENET VOLT, DE KÉSZEN ÁLLUNK!

 

2019.10.09 19:54
Antal

...hamarosan

Webáruház készítés