Kérdése van?  +36203155922

Kiszállítás 990 Ft-tól!

Blog

Környezetbarát, újrahasznosított ékszerek

Anna
Környezetbarát, újrahasznosított ékszerek

A divatiparnak még mindig van hova fejlődni, ha a környezettudatosság és a fenntarthatóság kerül szóba. De mi a helyzet az ékszereinkkel? Tudunk róluk bármit is: honnan jöttek, hogyan készültek? Létezik környezetbarát ékszer?

Azzal tisztában vagyunk, hogy a bányászat árt a bolygónknak. Azt is tudjuk, hogy az ékszereink nemesfémekből, azaz aranyból, ezüstből készülnek, amikhez bányászat útján lehet hozzájutni. Továbbá meg kell említenünk, hogy megmunkálásuk során jelentős mennyiségű kéndioxid kerül a légkörbe. Ebből leszűrhetjük a logikus következtetést, miszerint az ékszerviselés nem éppen környezettudatos választás.

Pánikra azonban semmi ok! A környezetbarát ékszer igenis létezik!

Egyre több cég, egyre több kézműves vált újrahasznosított anyagokra, hogy környezetbarát ékszereket állíthassanak elő. Az alkotórészeket új ötletek felhasználásával tervezik, így a környezetbarát ékszer nem csak egyedi karaktert kap, de múlttal és saját történettel is rendelkezik.

A fa jó minőségű nyersanyag, melynek minden apró darabja felhasználható valamire, a hatalmas törzsektől elkezdve egészen a fűrészporig. 

Fenntartható, megújuló és újrahasznosítható alapanyag, mely sokoldalúan felhasználható. Késztermékként megbízható, időtálló és szépséges.

A „Yosemite” kollekció ékszerei a természet jegyében születtek, előállításukhoz nem volt szükség egyetlen fa kivágására sem, mivel a vízparton talált uszadékfából készültek, így a természet közelségének érzését varázsolják körénk.