Kérdése van?  +36203155922

Kiszállítás 990 Ft-tól!

Blog

Ékszertippek 2. rész

Anna
Ékszertippek 2. rész

 „A stílus abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt három tényező közt: kik vagyunk, mi áll jól nekünk, és hová tartunk.”  /Giorgio Armani/

 

Hogyan válassz ékszert? 

Akárcsak a ruha-, az ékszerválasztásnál is nagyon fontos szempont, hogy milyen tónusú a bőröd színe. Mert bár előfordulhat, hogy az arany és ezüst ékszereket egyaránt kedveled, nem biztos, hogy mindkettő jól is fog állni.

Milyen a bőröd tónusa?

A "bőrpróbát" kezdd a csuklódnál. A hideg tónusú bőrszínek kéken láttatni engedik az ereket, de ez nem jelenti azt, hogy sápadt lenne a bőr, hiszen napbarnított bőrű emberek bőrtónusa is lehet hideg. Ha az ereid zöldes árnyalatban tetszenek át a bőrödön, akkor az meleg tónusú. A vörös és vörösesszőke hajú nők bőre például általában meleg tónusú.

Ha a bőröd hideg tónusú, az ezüst, fehér arany és platina ékszerek ajánlottak számodra, míg a meleg tónushoz az arany, illetve a vörös- és sárgaréz illik. Ezek természetesen nem kötelező szabályok, de igen jó támpontot adnak ahhoz, hogy jól sikerüljön a választásod. 

Te azok közé tartozol, akik már ismerik évszaktípusukat? Vagy azokhoz, akik még csak találgatják? 

Milyen ékszer illik Hozzád a színtípusod szerint? 

Miért van az, hogy míg az egyik szín csodálatosan kiemeli az arcunkat, és szinte ragyog tőle a bőrünk, a másiktól sápadttá válunk? Azt, hogy melyik szín és annak melyik tónusa áll jól nekünk, meghatározza, hogy milyen típusúak vagyunk. A színtípuselemzés lényege, hogy megismerd a természetes színeidhez leginkább illeszkedő árnyalatokat, amelyekben minden esetben üdének és frissnek látod magad. A színszakértők négy alapcsoportba sorolják az embereket a szem- haj- és bőrszín alapján. Van a tél, a tavasz, a nyár és az ősz típus – de tegyük is hozzá gyorsan, hogy az esetek többségében ezek keverednek egymással.

A legjobb, hogy a színtanácsadás nemcsak a ruhák színeire korlátozódik, segít megtalálni azt is, hogy melyek a legelőnyösebb ékszerek a számodra.