Kérdése van?  +36203155922

Kiszállítás 990 Ft-tól!

Blog

Ékszertippek 3. rész

Anna
Ékszertippek 3. rész

Milyen ékszer illik Hozzád a színtípusod szerint? 

Miért van az, hogy míg az egyik szín csodálatosan kiemeli az arcunkat, és szinte ragyog tőle a bőrünk, a másiktól sápadttá válunk? Azt, hogy melyik szín és annak melyik tónusa áll jól nekünk, meghatározza, hogy milyen típusúak vagyunk. A színtípuselemzés lényege, hogy megismerd a természetes színeidhez leginkább illeszkedő árnyalatokat, amelyekben minden esetben üdének és frissnek látod magad. A színszakértők négy alapcsoportba sorolják az embereket a szem- haj- és bőrszín alapján. Van a tél, a tavasz, a nyár és az ősz típus – de tegyük is hozzá gyorsan, hogy az esetek többségében ezek keverednek egymással.

Tavasz színtípus

A tavasz típusúak haja jellemzően szőkés árnyalatú, szemük kék, aranybarna vagy akár sötétzöld is lehet, bőrük kissé sápadt, áttetsző és finom, melyen gyakran szeplők is megjelenhetnek. Általában minden tavasz típusúnak jól állnak a pasztell színek (a pezsgő, a krém, a beige, a drapp), a barack és a vízkék.

A Tavasz színtípus barackos, porcelánszerű bőréhez, karamellszínű szeplőihez ezzel a melegséggel harmonizáló sárga arany illik, vagy a sárgaréz és a vörösréz. A türkiz szín nagyon jól áll ennek a színtípusnak.

A világos tavaszhoz nagyon jól illenek az olyan meleg színek, mint a világos lazac, a halvány türkiz, a pezsgőszín és a zöld lágy árnyalatai.

A meleg tavasz színei a terrakotta, a sötétebb sárga, barack, eperszín, a korall és a türkiz.

A tiszta tavasz számára a legjobb választást az élénkebb színek, a türkiz, az arany, a csokoládé, a korallpiros és a narancs jelentik.

Mivel e színtípus megjelenése egy törékeny, tavaszi pillangóra emlékeztet, így a letisztult, minimalista ékszerek jól mutatnak rajta. Vékony karpereccel, nyaklánccal, apró köves gyűrűvel egészítheti ki ruháit. 

Klasszikus, időtálló stílusához jól passzolnak a gyöngyékszerek is.

Nyár színtípus

A nyár típus haja a világos, platina szőkétől a vörösön át egészen a sötét barnáig szinte bármilyen lehet. Szeme a kék valamely árnyalata (világoskék, szürkés- vagy zöldeskék), esetleg világosbarna. Bőre világos, nagyon finom, vékony, tejszerű vagy enyhén rózsás. Általában a finom, halvány pasztell színek, a galambszürke, a halvány rózsaszín, a babakék, a tört fehér és a liláskék hozza érvényre bőrük finomságát, vonásaik lágyságát.

A világos nyáron nagyon jól mutatnak a finom színek, az almazöld, a citromsárga, a levendula, a jégkék és a halványlila.

 A lágy nyár mentában, pávakékben, lilában, középkékben tündököl igazán. A hideg nyár színe a türkiz, a levendula, a csontszín és a narancs.

A hideg, tompa természetes színekkel rendelkező Nyarak megjelenését az ezüst, fehérarany, titán és platina ékszerek teszik tökéletessé. 

Nyár típusként a túlságosan csillogó ékszerek elnyomnak, ahogy a tiszta, élénk színek is. A kevésbé csillogó ezüst, a gyöngyház, a gyöngyök finom hamvassága áll majd igazán jól!  Az élénk színek elnyomják, azonban a málna, mályva, szürkéskékek és szürkészöldek rajta mutatnak a legszebben.

Bátran válogathat igazi vintage, köves ékszerek közül is. Ehhez a színtípushoz illő drága- és féldrágakövek a lila ametiszt, rózsakvarc, ónix, opál, akvamarin és rubin. 

Ősz színtípus 

Az ősz típus egyik fő ismertetőjegye csodálatos vörös hajkoronája, amely a vörösesszőkétől egészen a gesztenyebarnáig terjedhet. Nagyon izgalmas párosítás, amikor a vöröses hajhoz acélkék, olívazöld vagy egészen sötétbarna szemek társulnak. Jellemzően az ősz típusú hölgyek szemének van egy jellegzetes bronzos-aranyos- borostyános csillogása, pettyezettsége. Bőrük érzékeny, sárgás, aranyos árnyalatú, gyakran szeplőkkel tarkított.

Az ősz típusúak nagyon mutatósak lehetnek, ha föld színeket – drappot, olajzöldet, rozsdabarnát, bordót, aranyat vagy narancsot – viselnek.

Altípusai: meleg ősz (tavasz jegyekkel), lágy ősz (nyár jegyekkel), sötét ősz (tél jegyekkel)

A meleg ősz színei az aranybarna, a terrakotta, az olajzöld, a pávakék.

A lágy ősz kávé, mohazöld, sötét lazac, vöröses narancs, rozsdabarna és türkiz színekben lehet igazán önmaga.

A sötét ősznek érdemes a meleg, mély árnyalatokat előnyben részesítenie, mint amilyen a sötétbarna, a mustár, a meleg türkiz, a petrolkék és az arany.

Ha te is ősz típus vagy, ragyogni fogsz a téglavörösben, a mustársárgában és a vibráló sütőtöksárga is a kedvenced lehet.

Ősz típusként a fémszínek közül a sárgaarany, az óarany, a bronz vagy rézszín is remekül mutat rajtad. A meleg árnyalatú, mély színű féldrágakövek és ásványok mint a borostyán, a tigrisszem, vörös korall,aranyló topáz, sárgászöld jade, türkiz kövek neked állnak jól igazán.

Tél színtípus

A tél típusúak haja általában sötét színű, a barnától egészen a kékesfeketéig. Szemük árnyalata széles skálán mozog, a szürkéskéktől, a jeges kéken és ibolyakéken át a sötétzöld és sötétbarna színig terjed. Bőrük lehet porcelánszínű, de akár sötétebb is. Mivel a tél típusúaknál elég nagy a kontraszt a sötét haj és a szemszín között, bátra viselhetnek akár pasztelles vagy merészebb tónusokat is.

Altípusai: tiszta tél (tavasz jegyekkel), hideg tél (nyár jegyekkel), sötét tél (ősz jegyekkel)

A tiszta tél típusnak nagyon jól állnak az élénk színek, a királykék, a türkiz, az erős piros, a magenta vagy a fekete-fehér kombináció. A hideg tél színei a jeges szürke és rózsaszín, a málna, a fukszia, a szilvakék, a liláskék és a fenyőzöld. A sötét tél színeit kiemelik a barna, a sötét narancs, a mély  türkiz, a csontszín, a magenta, a levendula és a jeges kék.

A Tél évszaktípus szülöttein a hideg ezüst, fehérarany, platina vagy nikkel ékszerek mutatnak jól.

A teleknek a legélénkebb hideg színek állnak igazán jól: a királykék, a magenta, a fenyőzöld, az élénk citromsárga, a piros. A tél típusba esők sokszor érzik, hogy hiába barnulnak, a barack és a korall színek sápadttá teszik őket, a pink vagy az élénk lila azonban ragyogóan áll rajtuk.

Válogathatnak a feltűnő, kontrasztos, geometrikus formájú statement darabok közül. 

Választhat bátran hatalmas gyöngyökkel ékesített ékszereket. A gyöngyök színe igazodjon az évszaktípus színpalettájához és nyugodtan legyen ez is kontrasztos:  fekete, fehér, kombinálva vakítóan tiszta árnyalatokkal.

Drága és féldrágakövek, amik ragyogóvá varázsolják: gyémánt, smaragd, hegyikristály, zafír, rubin.