Kérdése van?  +36203155922

Kiszállítás 990 Ft-tól!

Blog

Mai ékszer

Anna
2020.04.04 14:04
Mai ékszer

Ahogy ígértem, folytatom ékszereim bemutatását. Mai választottam a „Hamupipőke Tánca” ékszer szettek közül az egyik kedvenc darabom. Hogy miért rá esett a választásom, azt is elárulom.

Megtanított valamire engem ez különlegesen csillogó nyaklánc.

Hogy mire tanított, elmesélem.

A sztori a következő: Decemberben, Békéscsabán az adventi vásárban egy végtelenül kedves hölgy állt meg a standunknál. Csodálta az ékszereimet és nem fukarkodott a dicsérő szavakkal sem. Hosszasan beszélgettünk, ő pedig sorra nézegette, próbálgatta az ékszereket. Nehezen választott, mert mint mondta, több darab is elnyerte a tetszését. Végül a képen szereplő, ezüstös színbe játszó, csiszolt kristály, hematit, édesvízi gyöngyökből és ásványszemcsékből készült nyakláncra esett a választása. Mondta, bár tetszenek neki, még nem szívesen viselne színes ékszereket. Érezhetően egy nehéz élethelyzet, egy komoly veszteség állt mögötte és a fájdalom még nagyon közelinek tűnt.

Nem felejtettem el kedves vásárlómat a karácsonyi időszakban sem.

Aztán valamikor februárban megkeresett. Az történt ugyanis, hogy a második alkalommal viselve a nyakláncot, az elszakadt, viselhetetlenné vált. Nem voltam még ilyen helyzetben, roppant kényelmetlenül éreztem magam, de természetesen azonnal felajánlottam, hogy kijavítom a hibát. Személyesen hozta el a nyakláncot és megbeszéltük, hogy néhány nap múlva ismét személyesen jön érte. A gyöngyöket, ásványokat lebontottam, újrafűztem, megerősítettem, újraalkottam. Szebb lett, hibátlan, mint új korában. A megbeszélt napom megérkezett vásárlóm, aki miután átvette a kijavított ékszert, szerette volna megnézni az aktuális kollekciókat. Hosszasan beszélgettünk azon az estén hármasban, voltak közös témáink, közelebb kerültünk kölcsönösen egymáshoz. A hölgy végül egy újabb ékszerrel, egy aranyszínűvel, távozott tőlünk.

Azóta persze a „Hamupipőke Tánca” kollekció minden darabját újraalkottam, mert – bár ebben az esetben nagyon pozitívan zárult a dolog - nem szeretnék még egyszer hasonló szituációba kerülni. Ennek ellenére minden vásárlómat arra bíztatok, jelezze, ha elégedetlen lenne a vásárolt ékszerrel, ha valami hibát észlel, ami a használatot befolyásolja.

Mire tanított hát engem ez az ékszer?

Arra, hogy mindenki hibázhat. Arra, hogy vállaljam a hibák következményeit szégyen nélkül, mert nem én vagyok az első, akivel ez megtörtént. Arra, hogy nem hibázni szégyen, hanem a hiba tagadása. És végül arra, hogy néha a hiba elismerése is lehet egy új kezdet.

Ha érdekel a "Hamupipőke Tánca" kollekció meséje itt elolvashatod: 

https://anan.hu/spg/321503,185457/EKSZERMESEK-HAMUPIPOKE-TANCA