Kérdése van?  +36203155922

Kiszállítás 990 Ft-tól!

Blog

ÉKSZERMESÉK - GYÖNGYÖS KARIKÁZÓ

Anna
2020.02.09 00:04
ÉKSZERMESÉK - GYÖNGYÖS KARIKÁZÓ

Lenge tündérlányok suhannak selymes, aranyló szárnyakon. ... Csilingelő kacagás, csengő énekhangok, boldog kiáltások hallatszanak innen is, onnan is.

De nicsak, valami furcsa hang zavarja meg ezt az idilli állapotot. Mintha valaki sírna! Sírás itt, ahol minden a szépségről, minden a boldogságról szól? 

Tündértánc

A Tündérek Földjén járunk. Körülöttünk minden csupa csillogás, csupa illat, csupa szépség. Lenge tündérlányok suhannak selymes, aranyló szárnyakon. Apró pillangók, színes madárkák, kedves pici bogárkák röpdösnek fölöttünk a levegőégben. Csilingelő kacagás, csengő énekhangok, boldog kiáltások hallatszanak innen is, onnan is.

De nicsak, valami furcsa hang zavarja meg ezt az idilli állapotot. Mintha valaki sírna! Sírás itt, ahol minden a szépségről, minden a boldogságról szól? Ugyan mi történhetett ebben a csodálatos világban, ahol még soha senkit sem hallottak sírdogálni?

A tündérék azonnal odasereglenek, ahonnan ez a furcsa, számukra ismeretlen hang hallatszik. A bokrok alján pici bogárkát pillantanak meg, aki keservesen itatja az egereket. A rangidős tündérlány hozzálép és megkérdezi:

  • Bogárka, szomorúnak látszol, te nem vagy boldog itt a Tündérek Földjén? Mit tehetünk érted?
  • Ó, tündérek, ti olyan szépek, olyan gyönyörűek vagytok. De nézzetek csak rám! Ugyan mi szép van énrajtam? Picike vagyok, fekete és rút. - Azzal újra keserveses sírásra fakadt.
  • Hát ezért szomorkodsz?! – kérdezte a tündér.

Azzal maga köré intette a tündérlányokat és valamit súgott a fülükbe. Erre a tündérlányok táncra perdültek. Pörögtek, forogtak körbe karikába, és közben apró csillámokat szórtak körbe – körbe. A csillámokból hullott a kis bogárkára is. És lássatok csodát: a bogárka színe ugyan nem változott, de attól a naptól fogva éjszakánként – a reá hullott csillámportól – messze fénylett – világított, mint egy csillogó gyöngyöcske!

Ettől kezdve – bár továbbra is pici volt és fekete – a bogárka boldogan élt a Tündérek Földjén.

Így történt bizony, hogy nálunk is egyes vidékeken megjelentek a fénylő szentjánosbogarak! 

Én pedig – mivel bejáratos vagyok a Tündérek Földjére és hallottam ezt a történetet – a tündérlányok színes, csillogó körtáncáról neveztem el az egyik ékszeremet: GYÖNGYÖS KARIKÁZÓ