Kérdése van?  +36203155922

Kiszállítás 990 Ft-tól!

Blog

Mai ékszer

Anna
2020.04.08 18:59
Mai ékszer

Mai Ékszer

Mondd, milyen színű a boldogság?

Számomra olyan, mint ez az ékszer. A citrin mézsárgája, a karneol gyönyörű vörösbarnája, az achátok melegsége, a malachit üde mély zöldje; a színek harmóniája.

És mondd, vajon milyen íze van a boldogságnak?

Vannak apró örömök. Mint az év első hóvirága a zúzmarás tél után, az esőt követő szivárvány, egy váratlanul felvillanó elégedett mosoly, egy boldog ölelés, egy apró siker, egy kerti munkával töltött tavaszi délelőtt… Ők finom, egyszerű ízek: édes alma, ízletes karalábé, tejcsokoládé, mentolos cukorka, sült szalonna…

Aztán vannak a kis boldogságok. A barátság nekem olyan, mint a jégbehűtött pezsgő szájpadláson pukkanó fanyarsága. Az unoka ölelése a szamóca édes frissessége. A siker a mentás citromfagyi egyedülállóan harmonikus hűvössége. A szerelem pedig, mint a csili utánozhatatlan forrósága, lélegzetelállító fűszeressége.

De az igazi boldogság íze sós. Az igazi boldogság örömkönnyeket csal a szemedbe, úgy érzed a most és az itt tökéletes összhangot teremt benned, körülötted. Az igazi boldogság könnyei egyben a szomorúság könnyei, hiszen tudod, mindez csak itt és most történik, ezért egyszeri és megismételhetetlen. Az igazi boldogság, mikor mellett, körülötted van mindenki, aki fontos a szívednek, és mint egy hatalmas, meleg takaró egybefon benneteket a szeretet.

De ebből a körből egyre többször hiányzik valaki mosolya, valaki ölelése, valaki nevetése és egyre többen hiányoznak az asztal mellől…

A boldogság íze sós.